Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Παναγιάλειο Συλλαλητήριο, 22-2-13. Παναγιώτης Καρακάσης.

Χθές το πρωί πραγματοποιήθηκε το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο στο Αίγιο, με θέμα την μεταφορά του ΑΤΕΙ Αιγίου σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Χθές το πρωί λοιπόν όλα τα καταστήματα της πόλης μας ήταν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας και μαζεύτηκαν πολλοί  ...μαζί ενωμένοι στις 10 το πρωί στην πλατεία της Αγίας Λαύρας να διαμαρτυρηθούν για τη ΜΗ μεταφορά του ΑΤΕΙ και για το οτι αυτη θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την πόλη του Αιγίου. Έτσι μαζί με τους απλούς πολίτες μαζεύτηκαν να κάνουν συμπαράσταση και μαθητές από τα λύκεια και τα γυμνάσια του Αιγίου και πολλοί φοιτητές οι οποίοι νοιάζονται βαθύτατα για το πρόβλημα αυτό. Κατά τις 12 λοιπόν άρχισαν να κάνουν την πορεία τους προς τα διόδια. Στο δρόμο όμως συνειδητοποίησαν ότι η καφετέρια COZΙ διατηρούσε το κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας, έτσι λοιπόν στάθηκαν εκεί χρησιμοποιώντας υβριστικά σχόλια για τον ιδιοκτήτη. Μετά από κάποια ώρα συνέχισαν την  πορεία τους μέχρι τα διόδια όπου και έμειναν μέχρι τις 2:30 με 3:00 το μεσημέρι. Η διαμαρτυρία για αυτούς θα συνεχιστεί καθώς και το απόγευμα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Παναγιώτης Καρακάσης, μαθητής 2ου Γυμνασίου Αιγίου.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

1. Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς ζήτησης και επιπέδου φοιτητών και διαθέτουν άριστο επιστημονικό-διδακτικό προσωπικό. Ο βαθμός εισαγωγής στα ΤΕΙ Αιγίου είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, οι εγγραφόμενοι φοιτητές καλύπτουν κάθε χρόνο το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων, ενώ υπάρχουν και φοιτητές από το εξωτερικό που τα επιλέγουν καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
2.Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς χώρων καθώς λειτουργούν σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο (70 στρέμματα και 18.000 τετραγωνικά στεγασμένων χώρων)  και υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και κάλυψης οποιασδήποτε μελλοντικής απαίτησης.
3. Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς λειτουργικών απαιτήσεων  καθώς διαθέτουν τακτικά μέλη διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, στους παραχωρημένους από το Δήμο Αιγίου χώρους μπορούν να αναπτυχθούν επωφελείς οικονομικά δράσεις συνδεδεμένες με τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Ψυχαγωγία.
4. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξη της πόλης του Αιγίου συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδρυση και λειτουργία των ΤΕΙ. Ενδεχόμενη απομάκρυνση των ΤΕΙ θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή της πόλης.
Τα ΤΕΙ Αιγίου σχεδιάστηκαν να γίνουν μια σχολή με τέσσερα τμήματα Επιστημών Υγείας. Αυτό σχεδιάστηκε, αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Πολιτείας  και αυτό υπογράφτηκε στο συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης της έκτασης και των χώρων όπου στεγάζονται τα ΤΕΙ.
Η πόλη ζητά από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή της και να ολοκληρώσει τη συμφωνία και τους όρους του συμβολαίου.

πηγή:
http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=12349%3A-q-q&catid=1180&Itemid=1393&fb_action_ids=4614461956309&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%224614461956309%22%3A435550836524435}&action_type_map={%224614461956309%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου