Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη: LOS DOS O MAS. Ηρώ Βλασσοπούλου



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, κ. ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ: «LOS DOS O MAS».
ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ:  Η ΣΑΣΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΟΗΣ.

EΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΑ !!!!!!!!!!!!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ.
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 22:30).

  
……… ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ …………


 
Στη φωτογραφία: ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ, ΡΑΝΙΑ, ΠΑΝΟΣ


·        ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «LOS DOS O MAS»;
Νίκος Κ.:  Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι μέχρι την Ισπανία για να δω τον αδερφό μου όπου έμενε εκεί. Έτσι λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω ένα συγκρότημα, γεμάτο ζωή και το όνομα του: los dos. Το όνομα αυτό σημαίνει «εμείς οι δύο». Το ονόμασα έτσι, διότι αρχικά ήμασταν δυο. Στη συνέχεια όμως η ομάδα μεγάλωσε και έτσι πρόσθεσα και το «ο mas»  που σημαίνει ή και περισσότεροι.

·        Από ποιους αποτελείται το συγκρότημα;
Ράνια Τ.:  Το συγκρότημα μας αποτελείται από τους εξής:  Νίκος Καραχάλιος [κλασική κιθάρα], Γρηγόρης Gobey [φωνητικά / mc], Πάνος Γιαλελής [κιθάρα, ukalele], Στέλιος Γαβριηλίδης [ντραμς / κρουστά], Διονύσης Χαχάμπης [τύμπανα], Τάσος Παπαπάνος [μπάσο] και τέλος εμένα τη Ράνια Τόλη [φωνητικά].

·        Πότε γνωριστήκατε;
Νίκος Κ.:  Ωωω, αυτή είναι μια περίπλοκη ιστορία που θα μας πάρει ώρες μέχρι να στην εξηγήσω ... Αρχικά ήμουν με τον Διονύση στο ίδιο συγκρότημα. Τον Gobey τον γνώρισα όταν έπαιζε σε ένα άλλο συγκρότημα, μου άρεσε το ραπάρισμα του και του έκανα την πρόταση αν θέλει να παίξει στους  Los dos o Mas. Την Ράνια …κατά τύχη και τέλος τον Πάνο τον γνώρισα πάλι κάπως έτσι. Ο Στέλιος ήρθε αρχικά σαν αντικαταστάτης του Διονύση που είναι φαντάρος, αλλά έγινε κανονικό μέλος.

·        Τι είδους μουσική παίζετε; 
     Πάνος Γ.: Επειδή παίζουμε διάφορα είδη μουσικής όπως: reggae, blues, swing, jazz, flamenco, funk αλλά και άλλα, υπάρχει μια λέξη που τα αντιπροσωπεύει όλα αυτά και είναι / λέγεται: world music.

·        Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ανέβετε πάνω στη σκηνή και να τραγουδήσετε ένα μόνο τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και που θα το αφιερώνατε;
Νίκος Κ.: Θα τραγουδούσα το «Do you believe in faith»  και θα το αφιέρωνα στον αδελφό μου και σε όλον αυτόν τον πολιτισμό που μου έδωσε την έμπνευση.
Πάνος Γ.: Εγώ θα τραγουδούσα το «Definition» και θα το αφιέρωνα στον κόσμο.
Γρηγόρης G: Εγώ θα τραγουδούσα το «Political Violence» γιατί είναι τραγούδι που έχει νόημα για εμένα γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η βία γενικά... και θα το αφιέρωνα στους πολίτες για ότι βιώνουν σήμερα.
Ράνια Τ.: ....Είμαι ανάμεσα σε δύο τραγούδια... Μμμ, ναι … θα τραγουδούσα το «Down to the ground», θα το αφιέρωνα στο κοινό και θα τους έλεγα να μην το βάζουν κάτω ποτέ.

·        Φήμες λένε πως θα μας εκπροσωπήσετε σε ένα φεστιβάλ στη Γαλλία ισχύει κάτι τέτοιο;
Νίκος Κ.: Ναι όντως    έγινε    πέρυσι το καλοκαίρι πήγαμε στη Γαλλία και εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα σε ένα φεστιβάλ για καλό σκοπό.
[σε αυτό το σημείο μας είπαν …εμπιστευτικά (off the record, που λένε)  και κάποια άλλα πράγματα, ευτράπελα [εντός αλλά και εκτός… Ελλάδας]  που δεν θα θέλαμε να σας τα μεταφέρουμε εμείς …πριν απ’ αυτούς …θα επιλέξουν τα παιδιά το χρόνο και τον τόπο, …κάποια στιγμή, στο μέλλον που θα κρίνουν κατάλληλη και θα (μας) τα πουν].

·        Πώς μάθατε για αυτό το φεστιβάλ ;
Νίκος Κ.: Βασικά ήταν τυχαίο .....Κάποιοι υπεύθυνοι για το φεστιβάλ αυτό έψαχναν στην Αθήνα και την Πάτρα για συγκροτήματα. Έτσι έφυγαν από Πάτρα προς Αθήνα, …έκαναν μια στάση για να ξεκουραστούν στα Σελιανίτικα και μας βρήκαν εκεί …τυχαία. Τους αρέσαμε πολύ και τελικά μάς επέλεξαν για το φεστιβάλ. [Το κακό βέβαια είναι ότι μας επέλεξαν σε φεστιβάλ για να εκπροσωπήσουμε  την χώρα μας και κάποιοι... (από τη χώρα μας) …δεν μας αφήνουν να κάνουμε έστω μια συναυλία στην ίδια μας την πόλη].

Τελικά μετά από μεγάλες προσπάθειες και πολλή κούραση βρισκόμαστε σε μια ικανοποιητική θέση  και ήμαστε πολύ ευτυχισμένοι για αυτό που κάνουμε, ο κόσμος μας αγαπά και μας στηρίζει και για αυτό βρίσκουμε κουράγιο και συνεχίζουμε δυναμικά.

Από το μυαλό μας όμως δεν μπορεί να φύγει μια σωστή, θα έλεγα, γνώμη που μας είπε ένας πασίγνωστος τραγουδιστής: ‘’Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι σοβαρό πάρτε βαλίτσες και φύγετε από την Ελλάδα’’.  Αυτό έχει κάπου μία λογική γιατί αν πραγματικά θέλεις να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να το κάνεις πραγματικότητα με βάση τις σκέψεις σου, για την Ελλάδα δεν κάνεις ..... όλα έχουν ημερομηνία λήξης.

·        Έχετε βγάλει κάποιο cd ;
Γρηγόρης G.: Όχι, όχι,  δυστυχώς όχι ακόμα αλλά δικά μας τραγούδια έχουμε... πολλά.
Νίκος Κ.: Μιλάμε με κάποιους μάνατζερ …θα δούμε… [δεν θέλει να πει λεπτομέρειες… αλλά μάλλον είναι αισιόδοξα τα πράγματα].

·        Το Αίγιο σας υποστήριξε σαν πόλη;
Ράνια Τ.: Από το Αίγιο ξεκίνησαν όλα για εμάς και θέλω να πω πως οι Αιγιώτες είναι το πιο θερμό κοινό!!!
Μας υποστήριξε... σχετικό, δεν το λέω βέβαια  για το κοινό αλλά για μερικούς – μερικούς (…)  που δεν μας αφήνουν να κάνουμε ούτε  μια συναυλία στο δρόμο… [παράπονο].

·        Θα θέλατε να μας πείτε κάτι άλλο;
Πάνος Γ.: Εκ μέρος όλης της ομάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν αληθινά και κάποιον ακόμα ξέρει αυτός... ...  ...τον ευχαριστούμε και τον αγαπάμε πολύ.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον πανέμορφο χώρο του Πολυτεχνείου και θέλουμε να πούμε πως τα παιδιά μας έχουν στηρίξει πολύ και θα τους το χρωστάμε.
Επίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η επόμενή σας συνέντευξη καθώς τα συγκεκριμένα άτομα δώσανε στο Αίγιο ζωή με τις ιδέες τους και τη συμβολή τους στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ηρώ Βλασσοπούλου, μαθήτρια 2ου Γυμνασίου Αιγίου.


Los Dos o Mas - One night (Live)



ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ
LOS  DOS  O  MAS

4 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΚΡΟΥΠΑΡΑ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά και στους υπεύθυνους καθηγητές του 2ου γυμνασίου για την προσπάθεια που κάνουν! Μπράβο LOs DOs o MAs υπέροχοι! Θα πρέπει κάποια στιγμή όμως να αναφέρετε ποιοι σας εμποδίζουν να εκφραστείτε, για να βρεθεί λύση. Είμαστε κοντά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hrw euxaristoume polu na eisai kala!!!!
    LOS DOS O MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλα υπεροχοι...δεν υπαρχουν λογια να τους περιγραψεις....παιδια συνεχιστε ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή