Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Σοκ! Αυτοκτονία 14χρονης λόγω bullying, στην Ιταλία.
Αυτοκτόνησε 14χρονη θύμα σχολικού εκφοβισμού στην Ιταλία.
Θλίψη και οργή για την πρόωρα χαμένη Carolina Picchio.

Συγκλονισμένοι στην Ιταλία από την αυτοκτονία της 14χρονης Carolina Picchio, με τις αρχές να διενεργούν έρευνα για τα αίτια που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Η Carolina Picchio, μαθήτρια του εκπαιδευτηρίου Pascal, έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, με τις αρχές να εξετάζουν ένα γράμμα που άφησε προτού αυτοκτονήσει.

Οι φίλοι της, που έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook και το hastag #RipCarolina στο twitter, καταγγέλλουν πως είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Πολλοί είναι οι νέοι που εκφράζουν τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό της 14χρονης Carolina, ενώ καταφέρονται κατά του σχολικού εκφοβισμού.

"Τι κρίμα να χαθεί μια νέα ζωή... Το να είσαι θύτης bullying και να μην πρέπει να λογοδοτείς για τις πράξεις σου πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να γίνει τώρα", σχολιάζει ένας από τους χρήστες του twitter.

"Ήταν ένα όμορφο κορίτσι και θα είναι για πάντα", σχολιάζει ο χρήστης του twitter Meli123T.

   
#ItalianDirectioner @Meli123T

    #RIPCarolina. eri una ragazza stupenda e lo sarai per sempre!
   
7 Jan 13


"Η Carolina σκοτώθηκε λόγω των προσβολών σας", επισημαίνει ο χρήστης του twitter Haroldforevah, που παραθέτει και δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης του Vanity Fair για την αυτοκτονία της Carolina.

   
oh shit. @haroldforevah

    #RIPCarolina «Carolina si è uccisa percolpa dei vostri insulti» vanityfair.it/news/italia/13…
   
7 Jan 13

Σε άλλο tweet που παραθέτει το Vanity Fair, ο Federico, φίλος της 14χρονης, επισημαίνει ότι τα προσβλητικά σχόλια στη σελίδα της στο Facebook την οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Στιγματίζεται ακόμα η συμπεριφορά ορισμένων συνομηλίκων της, συμπεριλαμβανομένων και συμμαθητών της, οι οποίοι την προσέβαλαν διαρκώς και με σκληρό τρόπο σε σημείο που την έκαναν να νιώθει ντροπή και απελπισία.


Δεν λείπουν από το ειδικό hastag που έχει δημιουργηθεί και σχόλια από άλλα θύματα, όπως φαίνεται σχολικού εκφοβισμού, που εκφράζουν τη θλίψη τους και επισημαίνουν ότι κατανοούν πως μπορεί να ένιωθε.

Σε δημοσίευμα της La Repubblica αναφέρεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα tweet του Μάριο Μόντι και δεν προβάλλουν το τραγικό περιστατικό.


ΠΡΕΠΕΙ  -  ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΝΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  -  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ . . .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ:

http://epsype.blogspot.gr/2012/02/6.html  -  Ενημερωτικό Υλικό για το Σχολικό Εκφοβισμό

*   http://www.hamogelo.gr/4-1/909/Sxolikos-ekfobismos  -  Χαμόγελο του Παιδιού

*   http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kampanies_kata_toy_sxolikou_ekfovismou_otan_to_peiragma_metatrepetai_se_efialth.2019012.htmlΚαμπάνιες κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Όταν το πείραγμα μετατρέπεται σε εφιάλτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου