2.
Avocado |
Καταπολεμά τον διαβήτη |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Αποτρέπει τα εμφράγματα |
Ρυθμίζει τη πίεση |
Απαλύνει το δέρμα |
Banana |
Προστατεύει τη καρδιά μας |
Μαλακώνει τον βήχα |
Δυναμώνει τα κόκαλα |
Ρυθμίζει τη πίεση |
Σταματά τη διάρροια |
Grapefruit |
Προστατεύει από τα εμφράγματα |
Βοηθά στην απώλεια βάρους |
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών |
Καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Mango |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Ενισχύει τη μνήμη |
Ρυθμίζει τον θυρεοειδή |
Βοηθά τη πέψη |
Προστατεύει από την Νόσο του Alzheimer |
αγκινάρα |
Βοηθά στη πέψη |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Προστατεύει τη καρδιά μας |
Σταθεροποιεί το ζάχαρο |
Προστατεύει από Ηπατίτιδες |
ανανάς |
Δυναμώνει τα κόκκαλα |
Απαλύνει το κρύωμα |
Βοηθά τη πέψη |
Εξαφανίζει οζίδια |
Σταματά τη διάρροια |
βερίκοκο |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Ρυθμίζει τη πίεση |
Προστατεύει την όραση |
Προστατεύει από Alzheimer |
Επιβραδύνει τη γήρανση |
βρώμη |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Καταπολεμά τον διαβήτη |
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα |
Απαλύνει το δέρμα |
γιαούρτι |
Προστατεύει από έλκη |
Δυναμώνει τα κόκκαλα |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα |
Βοηθά τη πέψη |
γλυκοπατάτα |
Προστατεύει την όραση |
Φτιάχνει τη διάθεση |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Δυναμώνει τα κόκκαλα |
|
δαμάσκηνο |
Επιβραδύνει τη γήρανση |
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα |
Ενισχύει τη μνήμη |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις |
ελαιόλαδο |
Προστατεύει την καρδιά μας |
Βοηθά στην απώλεια βάρους |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Καταπολεμά τον διαβήτη |
Απαλύνει το δέρμα |
καρότα |
Προστατεύουν την όραση |
Προστατεύουν τη καρδιά μας |
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Βοηθούν στην απώλεια βάρους |
καρπούζι |
Προστατεύει τον προστάτη |
Βοηθά στην απώλεια βάρους |
Μειώνει τη χοληστερίνη |
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών |
Ρυθμίζει τη πίεση |
καρύδια |
Μειώνουν τη χοληστερίνη |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Ενισχύουν τη μνήμη |
Φτιάχνουν τη διάθεση |
Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις |
κάστανα |
Βοηθούν στην απώλεια βάρους |
Προστατεύουν τη καρδιά μας |
Μειώνουν τη χοληστερίνη |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Ρυθμίζουν τη πίεση |
καυτερές πιπεριές (τσίλι) |
Βοηθούν τη πέψη |
Απαλύνουν τον πονόλαιμο |
Θεραπεύουν την ιγμορίτιδα |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό |
κεράσια |
Προστατεύουν τη καρδιά μας |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Θεραπεύουν την αϋπνία |
Επιβραδύνουν τη γήρανση |
Προστατεύουν από την νόσο Αlzheimer |
κουνουπίδι |
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη |
Καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού |
Δυναμώνει τα κόκκαλα |
Εξαφανίζει τις μελανιές |
Προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις |
κρεμμύδια |
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια |
Μειώνουν τη χοληστερίνη |
Καταπολεμούν τους μύκητες |
λάχανο |
Καταπολεμά τον καρκίνο |
Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα |
Βοηθά στην απώλεια βάρους |
Προστατεύει τη καρδιά μας |
Βοηθά στις αιμορροϊδες |
λεμόνια |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Προστατεύουν την καρδιά μας |
Ρυθμίζουν τη πίεση |
Απαλύνουν το δέρμα |
Θεραπεύουν το σκορβούτο |
λιναρόσποροι |
Βοηθούν τη πέψη |
Καταπολεμούν τον διαβήτη |
Προστατεύουν την καρδιά μας |
Βελτιώνουν την πνευματική μας υγεία |
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό |
μανιτάρια |
Ρυθμίζουν τη πίεση |
Μειώνουν τη χοληστερίνη |
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια |
Καταπολεμούν τον καρκίνο |
Δυναμώνουν τα κόκκαλα |
μέλι |
Επουλώνει πληγές |
Βοηθά τη πέψη |
Προστατεύει από έλκη |
Αυξάνει την ενέργεια |
Καταπολεμά τις αλλεργίες |
μήλα |
Προστατεύουν τη καρδιά |
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα |
Σταματούν τη διάρροια |
Βελτιώνουν τη Νεφρική Ανεπάρκεια |
Μαλακώνουν τις αρθρώσεις (αποτρέπουν την αρθρίτιδα) |
1.
10 τροφές-ασπίδα για το κρυολόγημα!
1. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια διαθέτουν δύο μεγάλα όπλα που θα πρέπει να έχετε αυτήν την εποχή της γρίπης: Σελήνιο, το οποίο βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος να παράγουν κυτοκίνες που «σκοτώνουν» τους ιούς, και βήτα γλυκάνη, μια αντιμικροβιακή δράση.
2. Σκόρδο
Τα τρόφιμα που μυρίζουν έντονα όπως το σκόρδο αποτρέπουν την εμφάνιση κρυολογήματος εξαιτίας της ουσίας allicin, μιας αντιμικροβιακής ένωσης. Λιγότερα κρυολογήματα και 46% πιο γρήγορη ανάρρωση για όσους τρώνε μέχρι 2 σκελίδες τη μέρα.
3. Σολομός
Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι συμμετέχοντες με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D είχαν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν λοίμωξη του αναπνευστικού από τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Έτσι η άυξηση της πρόσληψης σε σολομό κρίνεται απαραίτητη κατά τους χειμερινούς μήνες.
4. Τσάι
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι πίνοντας πέντε φλιτζάνια μαύρο τσάι τη μέρα τετραπλασιάζεται η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.
5. Γιαούρτι
Το πεπτικό σύστημα είναι ένα από τα σπουδαιότερα όργανα του ανοσοποιητικού, γι ‘αυτό φροντίστε το όσο μπορείτε με προβιοτικά και πρεβιοτικά που υπάρχουν σε φυσικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι.
6. Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα των τροφών που δρουν κατά του κρυολογήματος, καθώς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «British Journal of Nutrition», μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
7. Στρείδια
Ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα – συγκεντρώνει τον «στρατό» του οργανισμού, ή αλλιώς τα λευκά αιμοσφαίρια, για να επιτεθούν σε ιούς και βακτήρια. Ένα μέσο στρείδι παρέχει τον ψευδάργυρο που απαιτείται ημερησίως.
8. Αμύγδαλα
Πλούσια σε βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα μειώνουν αρκετά την πιθανότητα της «σύλληψης» ενός κρυολογήματος ή μιας λοίμωξης του αναπνευστικού, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts.
9. Φράουλες
Παρά το γεγονός ότι η βιταμίνη C φέρνει αμέσως στο νου το πορτοκάλι, οι φράουλες κερδίζουν στα σημεία καθώς μπορούν να μειώσουν την ένταση και τη διάρκεια του κρυολογήματος πέρα από το γεγονός ότι θα δυσκολέψουν την είσοδο των ιών στο αναπνευστικό.
10. Γλυκοπατάτα
Αν και είναι ένα από τα πλέον παραξηγημένα τρόφιμα επί… ελληνικής κουζίνας, εντούτοις η γλυκοπατάτα λόγω της βήτα-καροτίνης που περιέχει βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού σας. Παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην αύξηση και ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην εξουδετέρωση των επιβλαβών τοξινών.
Ευαγγελία Αναστασάκη 14 Ιανουαρίου 2013
_____________________________________________________________________________________
| |||||
|
SOS για το διακετύλιο - τεχνητό άρωμα βουτύρου
Διακετύλιο: Εγκεκριμένο τεχνητό άρωμα βουτύρου που προστίθεται στα τρόφιμα, ιδιαίτερα στα ποπ-κορν, στις μαργαρίνες αλλά και σε πολλά άλλα, για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου στους καταναλωτές!
O Codex Alimentarius Ξαναχτύπησε!Συνέπειες αυτού: βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα που καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόνων και θάνατο, βλάβη σε πολλές από τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, και ενδεχομένως νόσος του Αλτσχάιμερ.H Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ ΚΡΗΤΗΣ) πιστή στην πρόθεση της να ενημερώνει με επιστημονική ακρίβεια τους καταναλωτές, αδιαφορώντας αν αυτό θίγει οικονομικά ή βιομηχανικά συμφέροντα, δίνει στην δημοσιότητα σήμερα ένα άκρως ανησυχητικό επιστημονικό εύρημα το οποίο επεξεργάστηκε η συμβουλευτική για την ασφάλεια των τροφίμων ομάδα της.
To διακετύλιο (2,3 βουτανοδιόνη) είναι ένα τεχνητό άρωμα βουτύρου που προστίθεται στις συσκευασίες ποπ-κορν για φούρνους μικροκυμάτων, στις μαργαρίνες αλλά και σε πολλά άλλα διατροφικά προϊόντα για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου στους καταναλωτές.Πολλά εργοστάσια παρασκευής τέτοιων προϊόντων στην Αμερική (Η.Π.Α.) έχουν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούν το συνθετικό διακετύλιο επειδή έχει συνδεθεί με βλάβες του πνεύμονα των ατόμων που εργάζονται στα εργοστάσια αυτά [1]. Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention των Η.Π.Α. ακόμη και σύντομα χρονικά διαστήματα έκθεσης στο διακετύλιο μπορούν να προξενήσουν βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα (Bronchiolitis Obliterans), μια προϊούσα πνευμονική βλάβη που σε μερικούς εργαζόμενους καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόνων και θάνατο [2].Όμως δυστυχώς υπάρχει αναφορά που για πρώτη φορά συνδέεται η ουσία αυτή με βλάβες σε απλούς καταναλωτές και όχι μόνο σε επαγγελματίες στην βιομηχανία τροφίμων. Μόλις τον περασμένο μήνα σε δικαστήριο του Κολοράντο εκδικάστηκε αποζημίωση περίπου 7,2 εκ. δολαρίων σε έναν αμερικανό πολίτη, ο οποίος κατανάλωνε περίπου δύο σακουλάκια ποπ-κορν καθημερινά για 10 χρόνια, και έπαθε σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες που αποδόθηκε στην εισπνοή του τεχνητού αρωματικού του βουτύρου που υπήρχε στη συσκευασία του ποπ-κορν [3].
Το ζήτημα λαμβάνει ακόμη πιο
ανησυχητικές διαστάσεις καθότι νέες έρευνες του Πανεπιστημίου της
Μινεσότα [4, 5] δείχνουν ότι το διακετύλιο επηρεάζει πολλές από τις
λειτουργίες που αφορούν την υγεία του εγκεφάλου μας, και ενδεχομένως
είναι μια ουσία που σχετίζεται με μηχανισμούς που προκαλούν νόσο του
Αλτσχάιμερ. Όχι μόνο μπορεί το διακετύλιο να διαπεράσει τον
αιματοεγκεφαλικό φραγμό, (ο οποίος έχει σαν σκοπό να κρατά τις τοξίνες
μακριά από τον εγκέφαλο μας), αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει
λανθασμένη πτύχωση των πρωτεϊνών και παραγωγή παθολογικών πρωτεϊνών στον
εγκέφαλο, όπως ακριβώς παρατηρείται στην νόσο Αλτσχάιμερ. To διακετύλιο
αναστέλλει εκτός των άλλων τους μηχανισμούς που αδρανοποιούν την
επικίνδυνη ουσία β-αμυλοειδές (β-Amyloid) από τον εγκέφαλο μας, η
αυξημένη εναπόθεση της οποίας συνδέεται με τις εκφυλιστικές
εγκεφαλοπάθειες όπως η νόσος Αλτσχάϊμερ.
Κίνδυνο για την υγεία τους
διατρέχουν άμεσα οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια τροφίμων πχ. παραγωγή
πόπ-κορν που εκτίθενται σε υψηλές συγκεντρώσεις πτητικών αερίων αρωμάτων
βουτύρου που περιέχουν το διακετύλιο. Επαγγελματικό κίνδυνο διατρέχουν
και οι σεφ ή μάγειροι που επεξεργάζονται μαργαρίνες και άλλα λιπαρά τα
οποία είναι αρωματισμένα τεχνικώς με την ουσία αυτή. Δεν είναι πλήρως
τεκμηριωμένο αυτή τη στιγμή αν η κατανάλωση, από τους απλούς
καταναλωτές, τροφίμων που περιέχουν διακετύλιο αυξάνει τον κίνδυνο νόσου
Αλτσχάιμερ ή νόσων του πνεύμονα. Όμως το πειραματικό εύρημα ότι μπορεί
να συμβάλει στην ανάπτυξη πλακών του εγκεφάλου που συνδέονται με τη νόσο
του Alzheimer ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά
ανησυχητικό.
Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου
Κρήτης (ΕΝΚΗ ΚΡΗΤΗΣ) προτίθεται σύντομα να καταθέσει σχετικό
επιστημονικό φάκελο σε όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και να
ζητήσει την λήψη σχετικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των
καταναλωτών. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω προτείνουμε να
συμβουλευτούν την ενδεικτική βιβλιογραφία που
παρατίθεται.
Βιβλιογραφία
1. Flavoring-Related
Lung Disease
2. Flavoring-Related
Lung Disease: Information for Healthcare
Providers
3. 'Popcorn Lung'
Lawsuit Nets $7.2M Award - ABC News http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2012/09/popcorn-lung-lawsuit-nets-7-2m-award/
4. More SS, Raza A,
Vince R. "The butter flavorant, diacetyl, forms a covalent adduct with
2-deoxyguanosine, uncoils DNA, and leads to cell death". J Agric Food
Chem. 2012 Mar 28;60(12):3311-7. Epub 2012 Mar
13.
5. More SS, Vartak AP,
Vince R. "The Butter Flavorant, Diacetyl,
Exacerbates β-Amyloid
Cytotoxicity" Chem Res Toxicol. 2012 Oct 15;25(10):2083-91. doi:
10.1021/tx3001016. Epub 2012 Jul6.pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx3001016
Η κυρία που έγραψε το άρθρο ειναι βαλτή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν παθολογικά ...ΟΛΑ αυτά....
Και βέβαια αν φάω όλα αυτά δεν θα πάθω τίποτα ...αλλα θα γίνω 100 κιλά.